Psihoterapie de cuplu

Psihoterapie de cuplu si familie

Terapie de cuplu – Consiliere familiala si de cuplu

               Într-o relație de cuplu există numeroase provocări deoarece fiecare partener vine cu un alt bagaj emoțional sau cu tipare diferite de comportament și de atașament, astfel încât, vor exista și momente dificile care vor provoca cuplul să se transforme, să evolueze și să-și conștientizeze propriile limtări. Ședințele de terapie de cuplu au ca scop clarificarea disfuncționalităților și a cauzelor impasului in care se află cuplul.

             Deseori, este abordată soluția cea mai simplă: despărțirea sau divorțul. Deși uneori aceasta este o soluție potrivită, trebuie să-i dăm iubirii încă o șansă și să facem un efort pentru a schimba și transforma relația în ceea ce ne dorim.
Ca psihoterapeut, voi fi alături de parteneri nu doar în soluționarea conflictelor de moment, sau în găsirea unor noi modalități de comunicare și colaborare, ci și în a retrezi sentimentul afecțiunii și iubirii care unește cuplul și în a înțelege importanța emoției și a comunicării emoționale în organizarea modului de interacțiune în cuplu.

Abordarea mea, în psihoterapia de cuplu, este centrată pe emoții (Emotionally Focused Therapy), și are ca scop descifrarea mecanismelor iubirii, bazate pe dezvoltarea relațiilor de atașament. Intervențiile EFT sunt printre cele mai eficiente în terapia de cuplu, deoarece vindecă atât rănile de atașament ale fiecărui partener, cât și creează un nou tipar de relaționare și un spațiu de siguranță, încredere și iubire în cuplu.

0744473869